Pas på metropoltænkning i erhvervspolitikken

Landdistrikternes Fællesråd advarer mod metropol-tænkning i regeringens regionale erhvervspolitik.
"Vi hilser den regionale erhvervspolitiske redegørelse velkommen som et oplæg til debat, men vil allerede nu stille spørgsmålstegn ved den opdeling i nye væksterhverv i metropolerne og erhverv med lang tradition i resten af landet, som redegørelsen lægger op til," siger Jytte Aa. Møller, næstformand i Landdistrikternes Fællesråd.
"Med den opdeling risikerer regeringen at fratage landdistrikterne noget af det, den lige har givet, nemlig troen på at bl.a. en udbygning af IT-infrastruktur og decentralisering af videregående uddannelser kan medvirke til en mere lige fordeling af udviklingsmulighederne mellem land og by. Redegørelsen nævner farmaceutiske råvarer, telekommunikation, medier og underholdning som nogle af de nye væksterhverv og jeg kan ikke se nogen som helst grund til at disse erhverv kun skal udvikles i Storkøbenhavn og Århusområdet."
   
Landdistrikternes Fællesråd er meget tilfredse med at redegørelsen fastslår at alle regioner har et grundlag for udvikling og at man ønsker et helt Danmark, hvor alle dele af landet er attraktivt at arbejde og bo i.
  
"I Landdistrikternes Fællesråd vil vi med spænding følge, hvordan de enkelte regioner vil udnytte de erhvervspolitiske muligheder, redegørelsen lægger frem. Vi ønsker en øget bosætning i landdistrikterne og det forudsætter bl.a. nye, attraktive arbejdspladser uden for storbyerne. Det bliver meget interessant at se, hvordan erhvervspolitikken bliver realiseret i de enkelte amter. Det skulle jo nødig gå sådan, at det kun er de store byer i amterne, der kommer til at nyde godt af erhvervspolitikken," slutter Jytte Aa. Møller.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *