Odsherred vil have fattighjælp

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Den økonomiske situation i Odsherred er så grel, at kommunen burde have en flerårig udviklingsaftale på linje med Bornholm og Lolland. Borgmester Finn Madsen appellerer til Velfærdsministeren. 
 
Da årets puljemidler til vanskeligt stillede kommuner blev fordelt for nyligt, fik Odsherred 12 millioner kroner. Det er dog langt fra nok til at rette op på kommunens katastrofale økonomi. Faktisk burde Odsherred Kommune få en flerårig udviklingsaftale som Bornholm, Langeland og Lolland Kommuner.

Forslaget kommer fra borgmester Finn Madsen (S), der understreger, at Odsherreds situation er mindst lige så vanskelig som de tre andre kommuners.
– Vi har mange førtidspensionister, og kommunen blev underkompenseret i forbindelse med overtagelsen af amtslige opgaver. Jeg håber derfor, at vi kan få en aftale med Velfærdsministeriet, siger Finn Madsen til Nordvestnyt.dk.

Aftalerne med Lolland, Langeland og Bornholm Kommuner blev indgået i 2007. For Langeland Kommunes vedkommende giver aftalen 110 millioner kroner ovre fire år plus adgang til favorable lånevilkår.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *