Ny bog: Råd til nærdemokrati

De seneste år er nærdemokrati og borgerinddragelse kommet højt på dagsordenen i de danske kommuner. Forholdet mellem borgere, kommune og politikere er under forandring. Især beboerne i mindre byer og landdistrikter er i stigende grad aktive for at gøre deres indflydelse gældende i de nye store kommuner, der er opstået efter den seneste kommunalreform. Og nok så vigtigt er kommunalpolitikerne i stigende grad indstillet på at lytte til borgerne og udvikle nye former for samarbejde mellem kommune og lokalsamfund.
Formålet med denne bog er at give inspiration til udvikling af det nære demokrati gennem beskrivelse af erfaringer fra fem af de kommuner, hvor udviklingen er længst fremme – Vejen, Hedensted, Thisted, Næstved og regionskommunen Bornholm.

Gennem interviews med engagerede borgere, lokale politikere og andre involverede tegnes et nuanceret billede af arbejdet med nærdemokrati og borgerinddragelse i de fem nye kommuner, som ligger i hver sin region.

Bogen er udgivet i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd og med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje, og bliver præsenteret på Landdistriktskonferencen 2007. Forfatteren vil være til stede i Ørum Daugård Multicenter: Fredag den 7. september kl. 16.30-17.00, hvor han vil svare på spørgsmål. 

Per Henrik Hansen er journalist og har i 20 år arbejdet med forholdet mellem land og by, udviklingen i landdistrikterne og borgerinddragelse. Han har tidligere været med til at skrive bøgerne ’Langt ude på landet’ og ’Det ny Danmark set fra Landevej 181’, som begge er udgivet på TurbineForlaget.

Bogen kan købes fra den 24. september ved henvendelse på Landdistrikternes Fællesråd, tlf.: 76 340 350

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *