Ny bog giver inspiration til at inddrage borgerne i byudvikling

Velfærdsministeriet skriver:
Velfærdsministeriet har udgivet bogen ”Borgerne på banen – håndbog i metoder til lokal byudvikling”, der kan give medarbejdere i kommuner inspiration til at inddrage borgene i byernes udvikling.

En forudsætning for, at der kan skabes levende og dynamiske byområder, er, at de lokale kræfter får plads. Plads til engagement og indflydelse på byens udvikling.

Mange medarbejdere i kommunerne oplever store udfordringer og dilemmaer i arbejdet med at involvere borgerne i byernes udvikling. Medarbejderne føler sig ikke ”klædt på” til denne rolle. Hverken gennem deres uddannelse eller siden. Derfor efterspørger mange værktøjer til at igangsætte dynamiske processer til mediering af interessekonflikter og til projektledelse.

Velfærdsministeriets nye bog indeholder knap 30 metoder og værktøjer til, hvordan medarbejderne i kommunerne kan arbejde med borgerdeltagelse.

Borgerinddragelse bringer et demokratisk element ind i styringen af vores byers udvikling, idet borgerne medvirker til at planlægge og beslutte, hvilke projekter der skal prioriteres.

Et godt samarbejdsforløb kan i sig selv få stor betydning for nærområdets udvikling, men borgerdeltagelse er ikke enkelt.

I Velfærdsministeriet nye bog ”Borgerne på banen – håndbog i metoder til lokal byudvikling” diskuteres succeskriterier for borgernes deltagelse i byernes udvikling. Bogen tager udgangspunkt både i teori og fortællinger fra hverdagen.

Bogen er skrevet af adjunkt Annika Agger, ph.d. tilknyttet Center for demokratisk netværksstyring på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter, og lektor Birgitte Hoffmann, ph.d. tilknyttet DTU Management og LearningLab på Danmarks Tekniske Universitet.

Bogen kan rekvireres hos: Velfærdsministeriet, Lovekspeditionen, Holmens Kanal 22, 1060 København K, tlf. 33 92 93 00.

Bogen kan også downloades.

Yderligere oplysninger:
Camilla Nørholm Christiansen, fuldmægtig tlf. 33 92 49 82
Helga Madsen, fuldmægtig tlf. 33 92 34 82
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *