Morsø gør busser gratis

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Fra næste år bliver det gratis at køre med lokalbus i Morsø Kommune. Borgmester Egon Pleidrup Poulsen regner ikke med, at ordningen vil koste kommunen en krone. 

Fra Vilsund til Nykøbing. Fra Sejerslev til Tødsø. Fra Karby til Vils. Det er ture, man fra årsskiftet kan tage ganske gratis, når Morsø Kommune gør det gratis at køre med de lokale busser.

Kommunen har netop fået grønt lys til at nedlægge/fjerne billetautomaterne fra Nordjyllands Trafikselskab, og ifølge borgmester Egon Pleidrup Poulsen (S) vil det få meget begrænset effekt rent økonomisk.

– 85 procent af passagererne er skoleelever, så i forvejen er kommunen den største kunde i biksen, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Borgmesteren regner med, at kommunen mister indtægter på mellem halvanden og to millioner kroner om året.

– De penge vil vi så spare andre steder inden for den offentlige trafik. Vi sparer billetmaskiner, chaufførerne får bedre tid og vi sparer administration. Det, sammen med at enkelte ruter og afgange bliver nedlagt, gør ordningen omkostningsneutral for os, forklarer Egon Pleidrup Poulsen.

Formanden for NT Thomas Kastrup-Larsen støtter initiativet på Mors, men regner ikke med, at noget lignende skal indføres i Aalborg Kommune, hvor han er rådmand for sundhed og udvikling.

– I Aalborg har vi 120 millioner kroner i indtægter fra busserne, og skulle transporten være gratis, så skulle vi skære andre steder: på skoler, børnehaver med mere. Gratis busser i de store byer ligger ikke lige for, med mindre det blev en statslig opgave, siger han.

Læs også: Gratis busser i Lemvig

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *