Landzonekompetence

Landzonekompetence vil stille krav
til både borgere og kommuner

"Regeringens forslag om at flytte landzonekompetencen fra amterne til kommunerne kommer til at stille store krav til kommunerne. Men jeg er ikke i tvivl om, at de vil kunne leve op til dem," siger Thorkild Ljørring Pedersen, Landdistrikternes Fællesråd.
"Jeg er heller ikke i tvivl om, at de kommuner, der har en velgennemtænkt landdistriktspolitik vil have lettest ved at overtage opgaven. En landsbypolitik er ikke nok, for nu skal der tænkes i helheder: hvordan landsbyerne og det omgivende åbne land skal spille sammen; hvor der er udviklingsmuligheder og hvor hensynet til naturværdier og smukke landskaber skal veje tungest."
  
Miljøminister Hans Christian Schmidt har sendt et udkast til ændring af Planloven i høring og i dette udkast foreslås det, at landzonekompetencen fremover skal ligge hos kommunerne. Det har fået bekymrede røster til at advare om, at kommunerne måske er for tæt på ansøgerne og at det bliver svært for kommunerne at sige nej til den gode skatteyder, der får lyst til at bygge en luksusvilla på kommunens bedste udsigt.
  
"Som forslaget ser ud nu, så har kommunalbestyrelsen flere muligheder for at sætte en fod på bremsen overfor den slags ideer," siger Thorkild Ljørring Pedersen.
"Desuden vil der fortsat kræves landzonetilladelse til nybyggeri i det åbne land, og som noget nyt stilles der også krav om naboorientering forud for at en tilladelse gives. Og så må naboerne jo leve op til den tillid, der vises dem og selv være med til at værne om naturværdierne i deres område."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *