Landsbyerne og landdistrikterne flytter sammen

De to organisationer, Landsforeningen af Landsbysamfund og Landdistrikternes Fællesråd, indleder kontorfællesskab i Vejen. De første skridt mod et ”Landdistrikternes Hus”.  Med kontorfællesskabet styrker Landsforeningen af Landsbysamfund (LAL) sit sekretariat, idet der nu altid i den almindelige kontortid vil være bemanding på telefonen.

Det er i sig selv et fremskridt, mener formanden for LAL, Jette Hansen, Sorring.  Men derudover rummer kontorfællesskabet også mulighed for et tættere samarbejde mellem de to organisationer, der har fælles interesse i landdistrikterne: LAL som talerør for landsbyerne, mens Landdistrikternes Fællesråd arbejder på det mere overordnede plan med den generelle udvikling i landdistrikterne – herunder rådgivning af politikere og embedsmænd.

– Og i en tid med Kommunalreform og storkommuner er det vigtigt at holde blikket stift rettet på lokalområderne, så de ikke gemmes og glemmes i de nye kommuners arbejde med at positionere sig på Danmarkskortet, påpeger Lone Andersen, formand for LDF-Landdistrikternes Fællesråd. -Samtidig gælder det om at være på forkant i diskussionen om brugen af de mange landdistriktsmillioner. 

Derfor finder de to formænd, at det vil være hensigtsmæssigt, om de to organisationer styrker deres indsats lokalt, så der er samspil og gensidig viden om signalerne fra de mange ildsjæle i lokalsamfundene og rådgivningen af politikerne i kommuner og regioner. Dermed kan de to organisationer udnytte hver deres styrker til gavn for hinanden og ikke mindst landdistrikterne.

Organisationens nye kontaktdata:                       Landsforeningens af Landsbysamfund

Jacob Gades Allé 5
6600 Vejen
Telefon 76 340 360
Telefax 76 340 359

Landdistrikternes Hus
Ifølge direktør Carsten Blomberg Hansen, Landdistrikternes Fællesråd, kan kontorfællesskabet mellem LAL og LDF være det første spæde skridt mod et ”Landdistrikternes Hus”. 

– Ser vi overordnet på tingene, er der masser af organisationer, der har ”delinteresser” i det Danmark, der ligger mellem storbyerne og købstæderne, siger han – tag f. eks. idrætten og foreningslivet. Der kunne ligge megen synergi i en tættere form for samarbejde eller bofællesskab.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *