Landsbybutikkernes fremtid er ikke sikret

 "Vi glæder os over, at miljøminister Hans Chr. Schmidt vil give bedre betingelser for udviklingen af butikker i landdistrikterne og ikke mindst at han siger nej til flere storcentre," siger Thorkild Ljørring Pedersen, Landdistrikternes Fællesråd om udmeldingerne fra den nye minister.
  
Men Thorkild Ljørring Pedersen advarer også mod at tro, at butikkerne i landdistrikterne dermed er sikret.
  
"Vi kan godt frygte, at det bliver butikkerne i kommunernes centerbyer, der vil nyde godt af muligheden for at udvide op til 3000 kvadratmeter og at de dermed kan være med til at undergrave eksistensgrundlaget for de små købmænd og brugsforeninger i landsbyerne."
  
Landdistrikternes Fællesråds formand opfordrer derfor til, at de kommuner, der endnu ikke har en landdistriktspolitik, hurtigst muligt får udarbejdet sådan en.
"I landdistriktspolitikken bør den lokale dagligvareforsyning få en fremtrædende plads, også fordi butikken ofte har langt flere funktioner end blot at være stedet hvor man henter mælk og brød. Og med landdistriktspolitikken i hånden kan kommunalbestyrelsen vurdere, om et supermarkeds udvidelsesplaner i centerbyen kan få uheldige omkostninger for kommunens landdistrikter."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *