Landdistriktspolitikken rykker så småt – i amterne

Langsomt, men sikkert.
Sådan vokser listen over amter, der har udarbejdet og vedtaget en landdistriktspolitik. Det blev de opfordret til i april 1998 af daværende indenrigsminister Thorkild Simonsen.
Det er de vestdanske amter, der fører an – jo længere østpå man kigger, jo længere bliver der mellem landdistriktspolitikkerne i amterne.

Status på amternes landdistriktspolitikker pr. 1. november 2001 ser således ud:

Ringkjøbing Amt har netop vedtaget en landdistriktspolitik for amtet samt oprettet et elektronisk mødested for landdistriktsaktører med link fra amtets hjemmeside www.ringamt.dk.

Århus Amt har netop vedtaget en landdistriktspolitik. Den kan læses på amtets hjemmeside www.aaa.dk  – brug søgefunktionen.

Vejle Amt har for et år siden vedtaget en landdistriktspolitik. Den kan downloades i pdf-format fra amtets hjemmeside www.vejleamt.dk under "Erhverv og arbejdsmarked".

Sønderjyllands Amt: amtsrådet vedtog en landdistriktspolitik i juni i år, som er udsendt i høring med høringsfrist d. 11. november. Forud for vedtagelsen har amtet holdt en række borgermøder, nedsat arbejdsgrupper og udarbejdet et idekatalog. Se www.sja.dk.

Nordjyllands Amt har udsendt en landdistriktsredegørelse, der også indeholder amtets landdistriktspolitik. Den kan downloades i pdf-format fra amtets hjemmeside www.nja.dk.

Viborg Amt har udsendt "Liv på landet! Landdistriktsprogram for Viborg Amt. Programmet kan læses på amtets hjemmeside www.vibamt.dk under "Udvikling, erhverv og arbejdsmarked/publikationer".

Ribe Amt har ingen landdistriktspolitik.
Fyns Amt har ingen landdistriktspolitik.

Vestsjællands Amt har ikke vedtaget en landdistriktspolitik, men har "Livet i det åbne land" som særligt indsatsområde i 2000 – 2004 og planlægger at udsende en landdistriktsredegørelse i forbindelse med regionplan 2005. Se www.vestamt.dk.

Storstrøms Amt har formuleret en landdistriktspolitik som et afsnit i Regionplan 2001- 2013, som kan findes på www.stam.dk.

Roskilde Amt har ingen landdistriktspolitik.
Frederiksborg Amt har ingen landdistriktspolitik.
Bornholms Amt har ingen landdistriktspolitik.
Københavns Amt har ingen landdistriktspolitik.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *