Landbrugspolitik

Landbrugsrådet skriver:
I starten af denne uge mødtes Europa-Parlaments og de nationale parlamenters udvalg for at drøfte fremtidens europæiske landbrug.
Fokus var på sundhedstjekket samt den fælles landbrugspolitik efter 2013. Landbrugsudvalgsformand Neil Parish mente, at europæisk landbrug står over for en skillevej og beklagede, at sundhedstjekket ikke tog højde for den nuværende fødevarekrise og ej heller situationen for den fælles landbrugspolitik efter 2013.

Landbrugskommissær Mariann Fischer Boel nævnte, at sundhedstjekket netop kun var en justering af politikken. Kontinuitet og forudsigelighed var afgørende for landbrugspolitikken. Det ville være for meget for landmændene på nuværende tidspunkt at skulle overkomme en stor og grundlæggende landbrugsreform. Fisher Boel anførte, at øget markedsorientering er et grundlæggende princip, men at dette ikke behøver at være absolut. Man bør dog ikke vende tilbage til tidligere tiders tunge markedsforvaltning. Hun nævnte også, at landdistrikterne ikke står til at få færre penge i fremtiden, tværtimod.

Blandt de øvrige talere var medlemmer fra nationale forsamlinger, hvor der generelt udtryktes støtte til sundhedstjekket, men hvor landenes vidt forskellige landbrugsmæssige udfordringer prægede talerne.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *