Kulturarven skal aktiveres

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner skriver:
Kulturarvsstyrelsen og Realdania står klar med fire millioner kroner over de næste to år til kommuner, der inddrager kulturarven, når der skal skabes udvikling.
De sidste to år har Aalborg, Hjørring, Haderslev og Hvidovre Kommuner været med i et pilotprojekt under Kulturarvsstyrelsen og Realdania, der skulle kortlægge, hvordan kommunerne aktivt kan bruge kulturarven, når de skal tiltrække erhverv, nye borgere og turister.
Nu får flere kommuner mulighed for at være med, når projektet bliver videreført med en pulje på fire millioner kroner.
– I det nye projekt investerer vi massivt i at udvikle metoder til udvikling af aktiv brug af kulturarv i samarbejde med kommunerne. Efter strukturreformen er kommunerne endnu mere centrale for at bevare og udvikle vores fælles kulturarv. Målet med projektet er, at endnu flere kommuner kommer til at bruge kulturarven som et aktiv, siger direktør Steen Hvass fra Kulturarvsstyrelsen.
Borgmestre landet over vil i de kommende dage modtage et brev, der inviterer dem til at deltage i projektet. Til sommer vil der blive givet besked om, hvilke projekter, der modtager penge fra puljen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *