Kommunerne skal fokusere på landdistrikterne

Ved landdistriktskonferencen på Gisselfeld d. 14. juni, arrangeret af Landliv a/s, talte Fødevareminister Hans Chr. Schmidt. Han lagde vægt på, at der i de næste 5-6 år skrives landdistriktshistorie for de næste 20-25 år. Det er vigtigt, at alle er med nu, ellers kommer udviklingen for sent og landdistrikterne får svært ved at overleve.

Opfordringen fra Hans Chr. Schmidt var at der er brug for alle kræfter og alle aktører omkring landdistriktsudvikling. De lokale Aktionsgrupper (LAG) vurderes at have en meget stor rolle i denne udvikling.

Derudover gav Fødevareministeren en opsang til kommunerne. Han mener at det er vigtigt at kommunerne fokuserer mere på indholdet i aktiviteterne og hvad der kan være godt for de enkelte områder frem for at fokusere på hvor mange penge de enkelte områder bliver tildelt.

Erhvervsudviklingschef fra Ringkøbing Skjern kommune Peter Donslund opfordrede herefter ministeren til at bruge en beskeden pose penge på de lokale aktionsgrupper for på denne måde at få sat gang i aktiviteterne i lokalområderne.

Borgmester Jens Stenbæk, Tornved Kommune, formand for kommunekontaktrådet i Region Sjælland var uenig i fødevareministerens budskaber om at kommunerne var stille når det gjaldt interessen for vores landdistrikter og lokalsamfund. Han fremhævede at kommunerne tværtimod var politisk modige og søgte nye samspilsformer med lokalsamfundene.

Der var 130 deltagere til konferencen, en minister, 3 folketingspolitikere valgt i regionen, en række borgmestre, regionspolitikere, byrødder, landmænd ildsjæle og organisationer.

Talere ved landdistriktskonferencen:

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt talte om indholdet i Det Danske Landdistriktsprogram 2007-2013.

Borgmester fra Tornved Kommune Jens Stenbæk talte om lokaldemokrati og lokalstyring.

Erhvervsudviklingschef i Ringkøbing Skjern kommune ,Peter Donslund, talte om erhvervsudvikling.

Lektor Jørgen Møller, Institut for Samfundsudvikling og Planlægning på Aalborg Universitet talte om ”Landdistrikernes landsbyer. Hvad skal vi bruge dem til i fremtiden”.

Deltagerne ved konferencen var bred og favnede både regionens politikere, beslutningstagere og foreninger fra landsbyer og landdistrikter, fødevareproducenter og øvrige erhvervsdrivende i landdistrikterne, græsrødder og ildsjæle. Derudover deltog repræsentanter fra institutioner og netværk der arbejder med udvikling af vores landsbyer og landdistrikter i bred forstand.

For yderligere information kontakt:
Daglig leder af Landliv a/s Vibe Engel 2019 2912

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *