Kommunale millioner til frilandsmuseum

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver:
Med et tilskud på fem millioner kroner redder Holstebro Kommune Hjerl Hede fra økonomisk ruin. Museet skal blive bedre til at leve op til moderne turisters krav, kræver kommunen. Frilandsmuseet på Hjerl Hede trækker mange turister til Holstebro Kommune, men ikke mange nok til at museets økonomi kan hænge sammen. Derfor træder kommunen nu til med et milliontilskud, der skal redde Hjerl Hede fra konkurs.

På dagens byrådsmøde ventes politikerne at afsætte op imod fem millioner kroner til frilandsmuseet. Bidraget er en del af en redningsplan, fortæller viceborgmester Arne Nielsen (K).

– Hjerl Hede har været inde i en periode, hvor økonomien ikke har kunnet hænge sammen, og hvor ledelsen er skiftet. Hjerl Hede har nok ikke i tilstrækkelig grad været i stand til at leve op til det moderne publikums krav, og det forsøger vi nu at rette op på, siger han til P4 Midt & Vest.

Viceborgmesteren betegner frilandsmuseet som et fyrtårn i Holstebro Kommunes kulturelle liv.

– Derfor giver vi denne håndsrækning en enkelt gang. Desuden bliver Hjerl Hedes økonomi fulgt stramt op fra vores side, understreger Arne Nielsen.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *