Iværksætteri i Vejle Kommune – ny undersøgelse

Undersøgelse viser, at nystartede virksomheder på landet er innovative og engagerede i lokalsamfundet.

Udviklingssekretariatet i Vejle Kommune har i samarbejde med Vejle Handelsskole, Vejle Erhvervsudvikling og Center for Småvirksomhedsforskning ved Syddansk Universitet udført en undersøgelse af iværksætteri på landet i Vejle Kommune. Undersøgelsen viser, at det går godt for nye virksomheder på landet. De er innovative og forudser samme vækstpotentiale som de nystartede virksomheder i Vejle By. Arbejdskraften på landet betragtes som stabil, og der er samme adgang til kvalificeret arbejdskraft som i Vejle By.

Udover de forretningsmæssige forhold angiver undersøgelsen, at iværksætterne i høj grad er forankret i lokalsamfundet. De bor lokalt, og deltager i lokalsamfundets sociale liv. Mange af iværksætterne sponsorerer også lokale foreninger.

Fakta
Undersøgelsen af iværksætteri på landet bygger på en spørgeskemaundersøgelse foretaget i 2008 med 61 deltagende virksomheder, som alle blev etableret i 2004. Undersøgelsen fokuserer på en lang række forhold om iværksætteri på landet i Vejle Kommune og sammenligner løbende med forholdene for iværksætteri i Vejle By.

Kontaktpersoner: Katrine Holm Kanstrup, Vejle Kommune, Thomas Schøtt SDU tlf 6550 1458

Læs rapporten her

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *