Hvad kan vi gøre ved landsbyerne?

Problemstillingerne omkring affolkning og forfald er aktuelle i nogle landsbyer og landdistrikter. Når husene forfalder, så svinder landsbyens attraktivitet og det kan være svært at tiltrække dem, som kan løfte området. Samtidig er der privat boligudlejning, som har specialiseret sig i at udleje ejendommene – uanset stand.

SBI og AAU har i de senere år haft fokus på boligernes tilstand i yderområderne. (se www.sbi.dk/boligforhold ) En af konklusionerne fra dette arbejde er, at der mangler information om, hvilke virkemidler kommunerne kan tage i anvendelse dels når udviklingen skal vendes og dels ved komplicerede enkeltsager.

Velfærdsministeriet har på denne baggrund undersøgt problemstillingerne omkring landsbyernes situation anno 2008 og har fået udarbejdet en Guide til udvikling i landsbyer – en værktøjskasse, der forventes at udkomme ca. 1. september. På mødet vil Anne Iversen, COWI, som har været med til at udarbejde rapporten, fortælle om de forskellige hovedproblemstillinger og løsningsmodeller.

Efter oplægget vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

Det er gratis at deltage i mødet og tilmelding kan ske via nedenstående link eller til Helle Ekstrøm, tlf. nr. 3318 9702, hek@ida.dk.

Tid: onsdag d. 17. september 2008, kl. 16.00 – 18.00
Sted: Teknisk Forvaltning, Stigsborg Brygge 5, Lokale 159-160, 9400 Nørresundby
Læs mere: Hvad kan vi gøre ved landsbyerne? (info samt tilmelding)

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *