Filmpremiere i Vejle

Udviklingssekretariatet i Vejle Kommune skriver:
Den 10. november holder Vejle Kommune en utraditionel filmpremiere i byens nye biograf Lido. Ti små film om kommunens lokalsamfund går denne aften over lærredet foran indbudte gæster. Når det ikke bare bliver ved snakken. Vejle Kommune har, ligesom så mange andre kommuner, politikker og visioner om at gøre noget for landdistrikterne. Men i Vejle Kommune bliver det ikke bare ved snakken.
Den årlige landdistriktskonference og ikke mindst filmene er blot nogle få resultater af, at Vejle Kommune virkelig arbejder for ”ligeværdighed og sammenhæng mellem land og by”, som der står i kommunens lokale udviklingspolitik.

– Jeg vil gerne rose den nye store kommune for, at den i høj grad sætter fokus på landdistrikterne og alle områder uden for selve Vejle by, fortæller Gunnar Skibsted, en lokal engageret borger fra Assendrup/Engum.

Lokalsamfund i rampelyset.
Vejle Kommunes udvalg for Landsbyer og Nærdemokrati med Arne Sigtenbjerggård ved roret har gjort det muligt for 10 lokalsamfund at lave en film om sig selv.
De medvirkende lokalsamfund har selv valgt den historie, de vil fortælle. De 10 historier er meget forskellige, men fællesnævneren er, at kvaliteterne ved det at bo på landet vises frem.

Gunnar Skibsholt var initiativtager og tovholder på Engums filmprojekt. Han hørte om muligheden for filmprojektet ved Landdistriktskonferencen i Vonge i år.
– Forud for konferencen havde vi i Engum snakket om, hvordan vi kunne promovere vores landsby. Og jeg fik svaret, da jeg så Vonge-filmen på konferencen, fortæller han.
 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Filmpremiere i Vejle

  1. Pingback: Landdistrikternes Fællesråd » Filmpremiere i Vejle

  2. Pingback: Landdistrikternes Fællesråd » Filmpremiere i Vejle

  3. Pingback: Landdistrikternes Fællesråd » Filmpremiere i Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *