Endnu en postbutik skal lukke

Borgerne i Ørting mellem Odder og Horsens skal snart til at køre langt for at få ordnet postforretninger. Postbutikken på DK-tanken i landsbyen lukker – i lighed med mange andre landet over – fordi omsætningen er faldet. I Ørting er faldet fra 16.500 ekspedi-tioner i 1990 til 8.600 i 1999. Giroindbetalinger er den største aktivitet i postekspediti-onerne – og de er p.g.a. gentagne portoforhøjelser faldet kraftigt i de senere år.
  
Postekspeditionen i Ørtings nabo-landsby Hundslund er også truet af lukning – og dermed bliver Odder det nærmeste postkontor.
  
Landdistrikternes Fællesråd har i et brev til Trafikministeren opfordret til et stop for lukning af postekspeditioner, indtil de afledte virkninger for lokalsamfundet er ordent-ligt undersøgt.
  
"Enhver serviceforringelse undergraver den selvbærende landsby," siger Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd. 
   
"Levende landsbyer skabes af engagerede borgere. Men det er svært i længden at holde gejsten oppe, når det lokalsamfund man arbejder for, hele tiden rammes af perspektivløse nedskæringer og serviceforringelser."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *