Drive postbutik

Lad kommune og borgerforening drive postbutik

Rygterne har længe svirret i landsbyen Stouby i Juelsminde kommune. Og nu er de bekræftet: den lokale postbutik lukker til sommer.
  
Men det vil Stoubys borgere ikke finde sig i.
"Postlovens § 20 giver mulighed for at kommuner kan indgå aftale med Post Dan-mark om at udføre postale tjenesteydelser," siger Kaj Lilliendal Jørgensen, formand for Stouby Borgerforening.

"Den mulighed ser vi gerne brugt og vi vil gerne samarbejde med Juelsminde kom-mune om at drive en postekspedition her i Stouby. Kommuneplanen fastslår, at det er en målsætning at bevare en decentral forsyning med offentlige tjenesteydelser og institutioner, så kommunen må på banen nu."
  
Kaj Lilliendal Jørgensen peger på, at mange ældre i landsbyen bruger den nuvæ-rende postbutik som bank, da der ikke er andre pengeinstitutter i byen. Desuden be-nytter mindst 50 lokale, store og mindre erhvervsvirksomheder postbutikken til deres daglige postforretninger, da servicen altid har været i top i Stouby.
  
"Da Postvæsenet blev lavet om til Post Danmark var det et vigtigt element forsat at sikre samfundet en ensartet og landsdækkende postbetjening af høj kvalitet," siger Kaj Lilliendal Jørgensen.
"Derfor har vi skrevet til Trafikministeren om lukningen af vores postbutik og vi arbej-der på at finde en løsning, så der fremover er en lige så god postservice her i Stouby som i Juelsminde og Horsens."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *