Brugerbetaling for skilte vil ramme bredt

Trods indvendinger fra bl.a. Landdistrikternes Fællesråd har trafikminister Flemming Hansen fremlagt et lovforslag, der åbner for 100 pct. brugerbetaling for henvisningsskilte.
"Det har i årevis været et ønske for mange virksomheder i landdistrikterne at reglerne for skiltning i det åbne land blev lempet. Prisen for denne lempelse er imidlertid så høj,  at de fleste virksomheder vil takke nej – og så er vi lige vidt," konstaterer Thorkild Ljørring Pedersen, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Vejdirektoratet under Trafikministeriet ønsker nemlig at benytte lejligheden til at indføre en ny type sort/hvide henvisningsskilte, der skal erstatte en lang række af de blå/hvide henvisningsskilte til seværdigheder, campingpladser og andre servicefaciliteter – og som virksomheder i det åbne land også kan benytte sig af. Udover at være sort/hvide vil skiltene også være brugerfinansierede til en anslået pris af 6.500 kr. pr. stk. – og en årlig afgift på 700 kr. for vedligeholdelse, herunder græsslåning, omkring skiltene.
"Prisen alene vil afholde mange gårdbutikker og andre småerhverv på landet i at få den skiltning, de så længe har ønsket sig," siger Thorkild Ljørring Pedersen.
"Samtidig vil en lang række museer, campingpladser og andre servicetilbud få sig en ubehagelig overraskelse – nemlig at deres hidtil gratis eller prisbillige blå/hvide skilte fremover bliver sort/hvide og fuldt brugerbetalte."
Det er hensigten fremover at klassificere bl.a. seværdigheder således, at kun store og meget søgte turistmål får ret til de blå/hvide skilte, mens alle andre må købe sig et sort/hvidt skilt, hvis de vil gøre opmærksom på deres tilstedeværelse.
"Regeringen siger gang på gang, at den økonomiske og erhvervsmæssige udvikling i landdistrikterne og i landkommunerne er et meget afgørende element, som den vil prioritere," siger Thorkild Ljørring Pedersen.
"Det her er ikke måden at gøre det på."

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *