Borgernes ideer bag landsbyens udvikling

Fredag d. 7. januar bliver en travl dag i Thyregod-filialen af Jelling Sparekasse. Da er det nemlig sidste frist for borgerne at indlevere deres ideer og forslag til de næste 10 – 20 års udvikling af lokalområdet. Og alle forslag vil blive modtaget med kyshånd og åbne sind.

“Vi har allieret os med to studerende fra Arkitektskolen i Århus, som skal udarbejde et forslag til den fremtidige fysiske udformning af Thyregod by og Vesterlund,” siger John Hauge Nielsen fra Thyregod Vester Udviklingsråd.
“De studerende vil få alle forslagene fra borgerne tilsendt og vi forventer at de lokale ideer og ønsker og de unge arkitekters friske blik tilsammen vil give et godt grundlag for den fremtidige udvikling af vores lokalområde.”

John Hauge Nielsen understreger, at der er frit slag for alle ideer – man bør ikke tænke i ejerforhold og andre begrænsninger på dette tidspunkt i planlægningen.

Thyregod Vester Udviklingsråd, der er en underafdeling af Thyregod Vester Borgerforening, ønsker med udviklingsplanen at borgerne selv sætter dagsordenen for Thyregod-områdets udvikling – og at der ligger en overordnet plan at arbejde efter i de kommende år. Thyregod by med opland har ca. 2000 indbyggere og de har, efter John Hauge Nielsens mening, en god tradition for lokale initiativer med stor opbakning.

“Vi har et vandland i Thyregod og der er da en grund til at det ligger her og ikke i Give 6 – 7 km. herfra. Og vi ved, at der nok skal bygges et nyt plejehjem i Thyregod inden længe, så hvorfor ikke sørge for at få størst mulig indflydelse på, hvor det skal ligge og hvordan det skal spille sammen med resten af byen?”

Landdistrikternes Fællesråds formand roser initiativet fra Thyregod Vester Udviklingsråd:
“Det er et meget spændende projekt, de har besluttet at gennemføre,” siger Thorkild Ljørring Pedersen.
“Landdistrikternes Fællesråd vil gerne bakke det op og vi vil følge det med stor interesse, for det er den type projekter, der er brug for i en fortsat udvikling af landdistrikterne.”

Thyregod Vester Borgerforening har modtaget 200.000 kr. fra Landdistriktspuljen og en portion af disse penge bruges til projektet. De arkitektstuderendes udkast til fremtidens Thyregod vil ligge klar midt i februar. Hvordan Thyregod Vester Udviklingsråd vil præsentere projektet for borgerne er endnu ikke besluttet.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008, Nyhedsbrev. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *