Beholder millioner til frivilligt arbejde

Nyhedsmagasinet “Danske Kommuner” skriver: 
Selv om kommunerne sidste år modtog 133 millioner kroner fra staten til frivillig socialt arbejde, udbetalte de kun 127 millioner. Der er stor forskel på behovet fra kommune til kommune, konstaterer KL. 

De danske kommuner uddeler hvert år mange millioner kroner til organisationer og foreninger, der arbejder frivilligt for at hjælpe samfundets svageste. Men ikke alle de millioner, staten giver kommunerne til at finansiere det frivillige arbejde, når ud til foreningerne.

Det konkluderer en ny opgørelse fra Ankestyrelsen. Den viser, at mens staten sendte 133 millioner kroner ud til kommunerne i 2007, gik kun 127 millioner videre til det frivillige arbejde.

– Problemet er, at nogle kommuner bruger færre penge, end de skal. Det er ærgerligt. Det er vigtigt, at kommunerne samarbejder med de frivillige i lokalområdet. Det er jo også hele tanken bag statstilskuddet, siger velfærdsminister Karen Jespersen (V) til Kristeligt Dagblad.

Der er dog også kommuner, der får den anden vej. Ifølge opgørelsen udbetaler hver fjerde kommune flere penge, end den får. Det skyldes, at behovet er vidt forskelligt fra kommune til kommune, forklarer Lis Tribler (S), borgmester i Slagelse og medlem af KL’s socialudvalg.

– Vi bruger stort set alle pengene, og det er glædeligt, at vi har ramt det så godt. Det viser, at der er en stor bevågenhed ude i kommunerne omkring det frivillige sociale arbejde, og i fremtiden kommer vi til at se flere kommuner, der udvider på området. Vi ved godt, at regeringen ønsker at styre os. Men jeg ser det som opmuntrende, at vi næsten har brugt alle pengene, siger hun.

Frivillige, der hjælper ældre, får ifølge Ankestyrelsen flest penge. Lige efter følger initiativer rettet mod handicappede.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *