21 mio. kroner til landdistrikterne

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i dag udelt 21 mio. kr. fra ministeriets Landdistriktspulje fordelt på 151 projekter.
”I landdistrikterne er der idérigdom, engagement og vilje til at sætte aktiviteter i gang. Kommunalreformen har inspireret til mange spændende initiativer. Jeg er glad for, at jeg med pengene fra Landdistriktspuljen kan bidrage til at virkeliggøre ideerne og støtte de mange ildsjæle”, udtaler Lars Løkke Rasmussen.

Projekterne spænder vidt. I Gudenådalen vil man etablere et netværk for småerhverv og iværksættere med henblik på at styrke erhvervsudviklingen. I Thy vil man arrangere en madfestival med lokale produkter og egnsretter. Og på Fejø, Femø, Askø/Lilleø vil man fremme bosætningen.

Interessen for Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje har været stor. Ministeriet har modtaget 376 ansøgninger med ansøgning om et samlet beløb på 116 mio. kr. Det mindste støttebeløb er på 15.000 kr., mens det højeste støttebeløb er på 425.000 kr.

I denne uddeling er der især lagt vægt på projekter, der sætter fokus på lokalområdets ressourcer, muligheder og kvaliteter samt projekter, der fremmer landdistriktsudvikling i de nye kommuner i lyset af kommunalreformen. Derudover støttes projekter, der fremmer erhvervsudvikling, bosætning, lokale kultur- og fritidsaktiviteter, netværksdannelse og kompetenceudvikling.

Kontakt: Fuldmægtig Kirsten Hoo-Mi Sloth, tlf.nr. 72 26 96 89

Fakta om Landdistriktspuljen

Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktspulje støtter forsøgsprojekter, forskning og information, der kan fremme en bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Både foreninger, selvejende og offentlige institutioner samt kommuner har fået støtte fra puljen.

For yderligere information, herunder en liste over støttede projekter, se www.im.dk.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder-2008. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *