Vindmøller som naboer kan koste dig dyrt

[Jyllands-Posten] At blive nabo til nogle af de store vindmøller kan være en dyr fornøjelse. Erstatningerne svarer ikke til værditabet, skriver Jyllands-Posten i dag på forsiden af avisen. Lavfrekvent støj og store værditab på ejendomme med realiseret vindmøller eller planlagte, er kun nogle af de problemer, de store vindmøller på landet skaber.

Godt nok kan naboerne til de store vindmøller søge økonomisk erstatning i form af en særlig værditabs-ordning, men Jyllands-Postens undersøgelse af hidtidige erstatningssager viser, at de udbetalte beløb er så små, at naboerne i flere tilfælde går videre i civile søgsmål mod mølleejerne.

Ingen vil betale prisen
Erstatsningsbeløbene forekommer langt fra det relle tab, og flere ejere må konstatere, at deres huse er blevet usælgelige.

En af dem, der har oplevet de negative konsekvenser af de store møller er planteskoleejer Boye Jensen fra Gislinge på Sjælland. Han har opnået en erstatning på 275.000 kr. for to ejendomme, der ligger 500-600 m fra 127 m høje vindmøller. Tidligere boede der litauiske sæsonarbejdere i et af husene, men de nægter at bo der, fordi de ikke kan sove, grundet lavfrekvent støj fra vindmøllerne.

– ”Der kommer aldrig til at bo mennesker igen i de huse, så jeg har tabt millioner på de møller, mens jeg kun modtager et lille beløb i erstatning”. Siger Boye Jensen, der nu går videre med et civilt søgsmål mod mølleejerne, svenske Vattenfall. Energiminister Martin Lidegaard (R) føler sig tryg ved taksationsmyndighedens afgørelser.

– ”Størrelsen af erstatningerne kan jeg ikke blande mig i, men vi har en uafhængig vurderingsmyndighed, der ikke tilgodeser nogen af parterne”, siger han til Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten bringer i dag en række artikler om de store vindmøllers negative konsekvenser for naboerne.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vindmøller som naboer kan koste dig dyrt

  1. Svend Kongsbak skriver:

    Så længe politikerne sover deres tornerosesøvn og lader vindmøllemafiaen ene og alene om at præge lovgivningen uden den mindste hensyntagen til både sundhedsmæssige og økonomiske aspekter bliver der ikke tålelige forhold for naboer og andre som uforskyldt bliver generet af disse kæmpemøller som skyder op både her og der. Hvorfor fortsætte med at bygge disse ulidelige og sundhedsskadelige kæmpemøller på land når havvindmøllerne er opfundet? Derudover bliver der fyldt kæmpemæssige offentlige midler i disse møller, selv den energi som bliver produceret om natten og ikke bliver brugt til noget som helst bliver der betalt store tilskud for. Hvorfor ikke for fremtiden placere disse store kæmpemøller i nogle havvindmølleparker og i den forbindelse bygge nogle hydrolyseanlæg så man kunne udnytte nattens spildenergi til spaltning af havvand til brint, son efterfølgende kan anvendes i feks, krafvarmeværker på land, biler etc., muligheder herfor er utallige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *