Vil holde øje med effekterne af den nye planlov

[JP] – Det skal ikke ende som flotte ord på et stykke papir – det skal hurtigst muligt tages i brug i de enkelte kommuner. Vi følger det tæt og har en løbende dialog med både kommuner og borgere.

Sådan udtaler formand Steffen Damsgard til Jyllands-Posten om den nye  planlov, der blev vedtaget torsdag den 4. april 2013 af regeringen, Enhedslisten og Konservative. Han slår samtidig fast, at Landdistrikternes Fællesråd vil holde øje med, at de nye ændringer bliver ført ud i praksis.

Den nye planlov giver bl.a. mulighed for at tillade mere erhverv og bebyggelse på en række områder. Det kan f.eks. være et ønske om at indrette boliger i en gammel skole eller produktionsvirksomhed i et nedlagt mejeri. 

– Vi håber, det vil være med til at sikre landdistrikternes udvikling og forhåbenbtlig skabe arbejdspladser, udtaler formand Steffen Damsgaard.   

Dialog med Miljøministeriet
Landdistrikternes Fællesråd vil spille en aktiv rolle i forhold til at evaluere effekterne af den nye planlov. Landdistrikternes Fællesråd vil opsamle case-eksempler på eventuelle udfordringer eller urimelige afslag under den nye planlov.

Der vil også blive møder mellem Miljøministeren, Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer samt Landdistrikternes Fællesråd.

 Læs også: Købmænd roser regeringens stramme planlov
                    Revision af planloven rummer en række positive elementer

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vil holde øje med effekterne af den nye planlov

  1. Torben Skov skriver:

    Det kunne da være dejligt, hvis det nu blev muligt at få lov til at lave den lukkede “Jegindø Efterskole” om til ferielejligheder, som ejerne ellers har fået et uforståeligt afslag på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *