Vækstplanen bør indeholde ambitiøse initiativer for kystturismen

[Dansk Erhverv] ”Det kniber for dansk turisme, at få del i den internationale vækst. Dansk Erhverv opfordrer derfor regeringen til at satse offensivt med den kommende vækstplan. Der er simpelthen behov for at kick-starte dansk turisme, således at vi kan skabe vækst og arbejdspladser. Der er behov for en politisk indsats, så vi får bedre rammevilkår og kan konkurrere på lige vilkår med vores udenlandske konkurrenter, og samtidig skal vi sikre midler til en innovativ og effektiv markedsføring i tæt offentligt privat samspil”, siger chefkonsulent, Susanne Nordenbæk, Dansk Erhverv og tilføjer: ”Vækstplanen bør indeholde ambitiøse initiativer, der styrker oplevelserne for kystturismen i  Danmark og sikrer, at de er tilgængelige for vores turister. Erhvervet er klar til en offensiv satsning, såfremt regeringen vil give en hjælpende hånd”.

Udtalerne falder med baggrund i de foreløbige turisttal for 2013, hvor efterårsferien ser ud til at have haft en positiv effekt for turistovernatningerne i oktober i år, hvor der er en mindre fremgang på 1,8 procent sammenlignet med sidste år.

Turismeåret 2013 er ikke slut endnu, men ser man på udviklingen i løbet af året, begynder der at tegne sig et billede af et turismeår, som kan ende med en stigning på omkring 1 procent. Det er selvfølgelig positivt, men Danmark ser stadig ud til at halte bagefter trenden i Europa på 4 procent.

De samlede overnatningstal for feriehuse, hoteller, campingpladser, feriecentre med videre viser, at der sammenlagt var 3,23 millioner turistovernatninger i oktober, svarende til en stigning på 1,8 procent fra 3,17 millioner overnatninger i samme måned sidste år. Væksten ses især for hoteller, feriehuse og vandrerhjem.

”De nye overnatningstal viser en stigning i antallet af overnatninger i oktober måned i forhold til sidste år. Forklaringen kan skyldes en kombination af et mildt efterårsvejr og en begyndende økonomisk optimisme”, slutter  Susanne Nordenbæk.

I forhold til oktober 2012 har vandrerhjem oplevet en kæmpe stigning på 9,2 procent i forhold til oktober sidste år, mens feriehusene har oplevet en stigning på 1,6 procent. Overnatningerne på feriecentre trækker i den med modsatte retning med et fald på 7,8 procent. Hotellerne bidrager igen positivt til væksten med en stigning på 5 procent, når oktober måned 2013 sammenlignes med samme måned sidste år.

Ser man på overnatningstallene for år til dato, så har der været 41,7 millioner overnatninger indtil videre i 2013, hvilket er en stigning på cirka 300.000. Dermed er det stadig den gode danske sommer og den positive udvikling i efterårsferien, som er med til at trække resultatet for år til dato op på et lille plus med en stigning på 0,7 procent. På trods af lyspunkter for hotellerne, der i år til dato har oplevet en stigning på 3,9 procent, så er det overordnede billede, at der er stagnation i dansk turisme, hvilket også var tilfældet i 2012.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.