Vækstplan for fødevareerhvervet snart på trapperne

[Dansk Erhverv] Regeringen lancerer inden for kort tid en vækstplan, der skal forbedre vækstbetingelserne inden for fødevareerhvervet. Regeringen har nedsat otte vækstteams, som har set på danske virksomheders vilkår, blandt andet inden for fødevareerhvervet. Disse vækstteam skal følges op med konkrete vækstplaner. Planen for fødevareområdet er nu på trapperne. Det skriver Dansk Erhverv, der bliver inddraget i regeringens indsats for at styrke fødevarevirksomhedernes vækstbetingelser.  

Regelforenkling, udannelse og forbedret finansieringsmuligheder
Det forventes, at regeringen vil have tre fokusområder: Forenklet miljø- og fødevareregulering, udvikling af attraktive uddannelser og forbedring af landbrugets adgang til finansiering.

Der vil blive udført et såkaldt “væksttjek” af dansk fødevareregulering og kontrol med fokus på barrierer eller potentialer for virksomhedernes vækstmuligheder. Endvidere vil der blive gennemført et “nabotjek”, der skal afdække, om Danmarks håndtering af EU-regler sker på samme niveau, som i vores nabolande.

Fødevarevirksomheder spiller en meget stor rolle for beskæftigelsen i landdistrikterne. Det samme gør turismen, der også har fået nedsat sit eget vækstteam. Landdistrikternes Fællesråd ser positivt på, at regeringen stiller skarpt på de erhverv, der kan styrke landdistrikterne.  Vi har flere gange efterlyst et større politisk fokus på de erhverv i landdistrikterne, der har et større vækstpotentiale.   
  
Læs om Vækstteam for Fødevarer og se vækstteamets anbefalinger til regeringen
Læs også Vækstteam for turisme og oplevelsesøkonomi og se vækstteamets anbefalinger til regeringen  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.