Vækstiværksættere hjælper landkommuner med indtægtsoptimering

[Virksomhedssucces] Den nystartede virksomhed Dataproces ligger i en yderkommune, den hjælper landkommuner med at spare tocifrede millionbeløb. Virksomheden er vækstet fra 2 til 13 højtuddanede medarbejdere på mindre end et år, og for nylig blev den optaget i det nordjyske program for iværksættere med ekstraordinært potentiale. Dataproces fra Aars i Vesthimmerlands Kommune er på alle måder en succeshistorie.

Dataproces er et eksempel på den type af arbejdspladser, som alle sukker efter, men som der desværre er langt imellem. Især i landkommunerne, der generelt har svært ved at tiltrække og fastholde en højtuddannet arbejdskraft, og som derfor ofte forbigås, når innovative iværksættere skal finde et sted at etablere sig” , udtalte udviklingskonsulent Claus Andreasen fra Himmerlands Udviklingsråd ved Dataproces’ optagelse i Vækst Iværksætter Programmet (ViP).  

Forventer at finde kommunal besparelse på 60 mio. kr.
Udover at blive optaget i ViP har Dataproces netop skrevet kontrakt med endnu en kommune om at finde et tocifret millionbeløb. Hvilken kommune, er selvfølgelig fortroligt, men det er Dataproces’ erfaring, at de som minimum finder omkring 60 mio.  kr. – selv i mindre landkommuner.

Ikke via ømtålelige besparelser, men via digital indtægtsoptimering, der i bund og grund går ud på at finde de udgifter, der afholdes ubevidst eller uretmæssigt. På den måde får kommunerne mere valuta for sine penge uden at skulle skære på velfærdsydelserne eller i administrationen.

Dataproces henvender sig især til mindre landkommuner, hvor forvaltningen ikke kan hamle op med de store bykommuner. Det er virksomhedens erfaring, at man her finder uberettigede eller formålsløse udbetalinger eller manglende indkrævninger.

Om Dataproces
Dataproces blev etableret ved udgangen af 2011 af Morten Lindblad og Kjartan Jensen, begge Cand.Oecon’er fra Aalborg Universitet og med flere års erfaring fra den offentlige sektor.

Dataproces har specialiseret sig i at gennemgå det enorme datamateriale, der ligger bag den kommunale administration, med henblik på at finde smertefrie besparelser. Via egen, patenteret programudvikling og et team af jurister og økonomer. På bare 10 måneder har Dataproces fået ordre, der sikrer virksomheden og dens 13 ansatte frem til 2014.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Vækstiværksættere hjælper landkommuner med indtægtsoptimering

  1. Pingback: Dataproces ApS » Landdistrikternes Fællesråd ser potentiale i Dataproces

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *