Turisme skaber godt 120.000 danske arbejdspladser

[VisitDanmark] Turismen er en solid jobskaber i en krisetid, og turismen har overhalet brancher som medicinalbranchen, landbrug, skovbrug og fiskeri målt i antallet af beskæftigede. Turisternes forbrug skaber en årlig omsætning på 82,4 milliarder kroner, og det genererer 119.400 danske jobs.

Det konstaterer VisitDenmark på baggrund af deres nye turismeregnskab. De påpeger samtidig en ekstra fordel fordel ved jobs i turismeerhvervet nemlig, at arbejdspladserne ikke kan outsources.

-Turismen er en solid jobskaber i Danmark, og har især under den økonomiske krise været med til at holde hånden under områder, som har været hårdt ramt af krisen, hvor andre erhverv har måtte bukke under. Turismen er en del af løsningen, når vi skal skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, siger Jan Olsen, der er adm. direktør i VisitDenmark.

Nærmarkedet har stor betydning 
Turisterne bruger penge på at bo, købe ind, og leje biler. Tyskland, Sverige og Norge står for de fleste turistbesøg i Danmark, og de bidrager med 66 pct. af de udenlandske turisters omsætning. De nye vækstmarkeder som Kina, Brasilien og Rusland bidrager kun med omkring en pct., siger Jan Olsen.

I alt lægger de udenlandske turister 34,1 mia. kr. i Danmark, og det svarer til 3,6 pct. af Danmarks samlede eksportindtægter.

Find turismeregnskabet og læs yderligere på VisitDenmarks hjemmeside.  

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.