Tranum borger vinder prisen som Årets digitale ildsjæl

Per Lorenzen vinder prisen for ’Årets Digitale Ildsjæl’. Han har som formand for Tranum Landsbyråd ydet en stor indsats for at styrke Danmarks digitale potentiale og støtte omdannelsen af Danmark til en digital vindernation.

Prisen blev overrakt af ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen. Det skete i går på Dansk Energis konference ”Hurtigt bredbånd til alle – Sådan kommer kommunerne med i kapløbet”, som Landdistrikternes Fællesråd var konference partner i.


Landdistrikternes Fællesråd med til at udpege vinderen

Udpegningen af Årets Digitale Ildsjæl er sket i samarbejde mellem Dansk Energi, Landdistrikternes Fællesråd og Foreningen af Kommunale IT-chefer (KIT@).

Vinderen blev Per Lorenzen, fra Nordjylland. Per Lorenzen er blandt andet formand for Tranum Landsbyråd, og står bag et totalkoncept – ”Digitale Tranum” – som udnytter og udbygger digitale muligheder i landsbyen Tranum, i Jammerbugt Kommune. Desuden arbejder Per Lorenzen med digital træning af borgere i området, digitale samarbejdsprojekter for unge og ældre, at Tranums lynhurtige bredbånd skal være testlaboratorium og digitale innovationstiltag for områdets virksomheder.

– Jeg er meget stolt over at vinde prisen som Årets Digitale Ildsjæl, og jeg ser den som en anderkendelse af, at det initiativ og arbejde som jeg og andre kræfter i Tranum Landsbyråd igennem “Digitale Tranum” laver med at få udbredt hurtigt bredbånd til vores lokalsamfund, ja det batter altså. Vi har med egne øjne kunne se, at det nytter noget, at satse på den digitale udvikling, udtaler Årets Digitale Ildsjæl, Per Lorenzen.

– Jeg får godt nok prisen, men jeg ved, at der er mange ildsjæle rundt om i landet, der som jeg har indset det vigtige i etablering af hurtig bredbånd. Vi er mange der gør et stort stykke arbejde hver dag med at udbrede mulighederne for at vore medborgere kan begå sig digitalt, fortsætter Per Lorenzen.

– Vi har været meget bevidste om, at hvis vi ikke selv tog affære, så ville vi ende med at stå på den forkerte side af den digitale kløft. Det er derfor vi knokler på, og laver en lang række initiativer inden for det digitale område, slutter Per Lorenzen.

Blandt kriterierne for at vinde har der været lagt vægt på, at ildsjælen:

•Er med til at gøre sit lokal-/regionalområde mere attraktivt at bo, arbejde og leve i.
•Udbreder mulighederne for at borgere kan begå sig digitalt.
•Sætter en positiv dagsorden om bredbånd og digitalisering i Danmark.
•Kæmper for at mindske skellet mellem et digitalt A- og B-hold.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.