Transportafgift: S lover differentieret hensyn til yderområderne

[Landbrug & Fødevarer] Blandt politikerne er der forståelse for at den planlagte transportafgift kan gå hårdt ud over yderområderne. Derfor bliver den mindre i landdistrikterne end i hovedstaden, siger skatteordfører fra Socialdemokratiet, Thomas Jensen. 

– Transportafgiften bliver en differentieret afgift. Det vil sige, at det vil koste mere at køre i områder som København, hvor der er megen trængsel på vejene, og mindre at køre i de områder i Jylland, hvor der er langt mindre trængsel på vejene, siger han til Landbrug & Fødevarers netmedie Foodculture.dk.

Løftet stiller dog ikke Søren Gade tilfreds. Som tidligere omtalt på Landdistrikternes Fællesråd hjemmeside har Landbrug og Fødevarer været store modstandere af transportafgiften. De har skønnet, at den vil koste 1100 danske arbejdspladser og 1 mia. kr. i tabte eksportindtægter.    

– Transportafgiften er gift for dansk konkurrenceevne, og er det modsatte af, hvad Danmark har behov for i en økonomisk krisetid. Det er positivt, at regeringen nu har fokus på at mindske de skadelige konsekvenser i yderområderne, men det er desværre ikke nok. Transportafgiften vil koste danske arbejdspladser og bør helt afskaffes, siger Søren Gade til Foodculture.dk.

Læs mere her: Transportafgift bliver differentieret af hensyn til Udkantsdanmark

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.