Tilbageholdende långivere hæmmer udviklingen i landdistrikterne

[JP – EPN.dk] – Erfaringerne viser, at der er områder, hvor man ikke kan få et realkreditlån, og hvad gør man så som boligkøber? Det er et stort problem i landdistrikterne, for det er med til at hæmme udviklingen i disse områder, siger Karsten Gram, der er næstformand i Landdistrikternes Fællesråd, til Jyllands-Posten.

Dermed puster han til sagen om sorte boligpletter og områder i landet, hvor potentielle boligkøbere ikke kan få et kreditforeningslån. BRF Kredit forklarer dog over for Jyllands-Posten, at der ikke findes sorte huller eller lister over områder, hvor man pr. automatik ikke giver lån til boligkøbere.

Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRF Kredit, siger, at det er hensynet til  omsætteligheden, der er det afgørende, for ifølge loven skal et hus kunne sælges inden for seks måneder, hvis der skal gives et realkreditlån.     

Køber ikke forklaringen
Den køber Karsten Gram dog ikke, og han er tilfreds med, at regeringen nu vil kigge på sagen:   

– Man kan også finde områder i byerne, hvor man ikke kan sælge sin ejendom inden for seks måneder. Men det ville da være fint, hvis regeringen vil lempe på reglerne, for det vil kunne hjælpe i yderområderne, siger Karsten Gram til Jyllands-Posten.

Læs også: Carsten Hansen vil drøfte realkrdit efter sommerferien
                   Kvitterer for landdistriktsministerens udmelding

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.