Tænketank skal samle udviklingsideer for Langeland

[Fyns Amts Avis] – Der vil blive meget stille i mange landsbyer, hvis folk bare læner sig tilbage og håber på, at der kommer nogle udefra, der vil sætte gang i lokalområderne. Sådan sagde Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, da han tirsdag aften deltog i et debatmøde på Langeland om øens fremtid. 

Foruden Steffen Damsgaard sad fire af de mest kendte ildsjæle på Langeland i panelet, nemlig Ivan Nielsen fra Bagenkop, Joan Madsen Østerby og Torben Tørnquist fra Rudkøbing og Bibi Bechmann fra Snøde. Der var mødt over 100 borgere op for at deltage i debatten, som Fyns Amts Avis havde arrangeret.

Paneldeltagerne kom med deres ideer til, hvad der skal til for at udvikle Langeland, og som Steffen Damsgaard slog fast, er der i hvert fald to ting, man kan være helt sikker på; ting kommer ikke af sig selv, og der kommer ikke nogen udefra og sætter skub i lokalområderne.

Ideen om en tanketank blev født
Om det var det, der ansporede deltagerne til at tænke store tanker, vides ikke, men arrangementet kulminerede ifølge Fyns Amts Avis, da Torben Tørnquist foreslog at oprette en tænketand, der skal samle de idéer, som hele Langeland skal arbejde på.

Det var stor begejstring for forslaget i salen, og efter mødet stod repræsentanter fra Nord-, Midt- og Sydlangeland enige om at arbejde videre med idéen. 

    

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.