Supplement til den kollektive trafik i landområder og mindre bysamfund

[Ringkøbing Skjern Kommune] Ringkøbing-Skjern Kommune har siden den 1. august som et forsøg tilbudt alle sine borgere en helt ny service, hvor de kan bestille en taxa eller minibus direkte til døren. Ordningen hedder Flextur og er Midttrafiks tilbud – til alle – om kørsel med taxa og minibus fra dør til dør.

Flextur er et supplement til den kollektive trafik i landområder og mindre bysamfund, hvor der kører få eller slet ingen busser. Der er tale om kørsel fra dør til dør – som en taxa. Flextur adskiller sig dog ved, at der kan være andre kunder i bilen end dig. Bilen kan derfor køre en mindre omvej. Borgeren betaler til gengæld altid kun for den mest direkte vej.

Binder områder bedre sammen
 – Det er et rigtigt godt tilbud, og et som vi ikke havde de store overvejelser over at tage imod. Flextur er et godt supplement til den øvrige kollektive trafik i kommunen. Vi er Danmarks største kommune, og vi har en række områder, hvor den kollektive trafik kører knap så hyppigt, men med det nye tiltag får vi bundet de enkelte områder bedre sammen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Kamp.

I alt 13 kommuner i Midttrafiks område har indtil nu tilsluttet sig kommunestøttet Flextur.

Alle kan benytte Flextur til eksempelvis fritidsinteresser, læge, indkøb eller andre formål. Flextur køres alle dage fra klokken 06.00 til 24.00 (undtagen 24. og 31. december). Der køres med taxaer, minibusser og kørestolsvogne.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.