Stor interesse for områdefornyelsesmidler til mindre byer

[LDF] Det er ikke den store overraskelse for Landdistrikternes Fællesråd, at der nu er 24 landsbyer i 21 kommuner, som har ansøgt om områdefornyelsesmidler. Puljen på kr. 35 mio. er endda overtegnet ved ansøgninger på kr. 50 mio.

Det viser dermed, at det var godt, at flere af midlerne i den samlede områdefornyelsespulje under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter blev prioriteret til landsbyerne og byer under 3000 indbyggere tidligere på året.

Fornyelse af “alt mellem husene”
Områdefornyelsesprogrammerne er flerårige programmer, som tildeles den enkelte by, og populært sagt handler de om fornyelsen af ”alt det mellem husene”. Sammen med mulighed for byfornyelsesmidler til renovering og/eller nedrivning er det gode redskaber til at sikre en fornyelse og løft af landsbyerne.

Hvis man lokalt ønsker et områdefornyelsesprogram i sin landsby, så skal man indlede en dialog med kommunen om at få ansøgningsprocessen i gang og få kommunen til at budgettere med midler til områdefornyelse.

Ofte har en stor lokal opbakning og inddragelse fra landsbyen en god effekt på chancerne for at få tildelt midler fra ministeriet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.