Formand deltager i høring hos Udvalget for Landdistrikter og Øer

Klik på billedet for at se høringen.

[LDF] Da Udvalget for Landdistrikter og Øer onsdag den 7. november afholdt en offentlig høring i Folketinget om erhvervsvirksomhed, udvikling og vækst i landdistrikterne var det med deltagelse af Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Efter indlæg fra en række eksperter, erhvervsfolk m.fl. opsummerede Steffen Damsgaard indlæggene og lagde op til debatten (11:54:44), som han også selv deltog i. Her opfordrede han bl.a.  folketingspolitikerne om at fjerne de begrænsninger, som hæmmer udviklingen af landdistrikter og yderområder. Det handler ifølge formanden om at lempe planloven, at sikre en infrastruktur omkring fiber, at modarbejde centralisering af statslige arbejdspladser og sikre uddannelser rundt om landet via en mere hensigtmæssig taxameterordning.      

Erhverv, udvikling og vækst i landdistrikterne
Formålet med høringen var at få belyst, hvordan man skaber erhverv, udvikling og vækst i landdistrikterne, og hvilke udfordringer og barrierer, der er for dette.

Høringen skal danne grundlag for en efterfølgende offentlig debat, som udvalget opfordrer eksperter, organisationer og andre interessenter til at deltage i. Udvalget for Landdistrikter og Øer havde inviteret medlemmer af Kommunaludvalget og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget til at deltage i høringen som tilhørere.

Høring om udbredelse af fibernet
Med til høringen var også Simon Simonsen fra Vejen Kommune og medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Simon fortalte om Vejen Kommunes erfaringer med at udbrede fibernet til borgerne. Han deltog også på Landdistrikternes Dag med et indlæg under overskriften: Lige muligheder i hele landet for adgang til bredbånd og mobildækning – hvornår sker det?

Se Simons powerpoint fra Landdistrikternes Dag her: Landdistrikternes Dag    

Simon Simonsen har ekspertviden omkring udbredelse af fibernet, og han stiller gerne sin viden til rådighed. Find hans kontaktoplysninger i powerpointpræsentationen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Formand deltager i høring hos Udvalget for Landdistrikter og Øer

 1. Hej formand!
  Må jeg foreslå dig, at gå ind på http://www.aeroebroen.dk og evt. give mig din kommentar.

  Venlig hilsen
  Flemming Rasmussen
  Formand for
  Interesseforeningen ÆRØBROEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *