Statslige bredbåndsmillioner på vej til Bornholm

[Vækstplan DK] Regeringen har i dag fremlagt sin store vækstplan “Vækstplan DK – stærke virksomheder, flere job”, og den består bl.a. en række tiltag med betydning for landdistrikter og yderområder. Bornholm har bl.a. udsigt til 30 mio. kr. årligt til at få bedre højhastighedsinternet.

Det fremgår af vækstplanen under punkt 3.2.9. Læs punktet om Bornholm i nedenstående uddrag fra planen.   

3.2.9 Bedre bredbåndsdækning på Bornholm
Anvendelse af digitale løsninger rummer store muligheder for borgere, virksomheder og det offentlige. En god digital infrastruktur er samtidig et fundament for blandt andet erhvervsudvikling, bosættelse, velfærdsteknologi og undervisning.

Danmark har en digital infrastruktur, der er på linje med de bedste i Europa. Regeringen har en målsætning om, at alle husstande og virksomheder skal have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s download i 2020. Målsætningen skal sikre, at danskere har god adgang til den digitale infrastruktur, uanset hvor i landet de bor.

Der er fortsat områder, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den ønskede bredbåndshastighed. Dette gælder specielt på Bornholm, hvor adgangen til bredbånd med høje hastigheder på hele øen er langt under gennemsnittet.

Der afsættes i 30 mio. kr. årligt i 2014 og 2015 til sikring af bedre dækning af højhastighedsbredbånd på Bornholm. Det vil endvidere indgå i regeringens kommende udspil om bedre mobil- og bredbåndsdækning i hele landet.

Læs hele planen her

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.