Søger gode eksempler på lokal udvikling

[LDF] Landdistrikternes Fællesråd leverer eksempler til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters kommende vidensportal, der skal vise projekter og tiltag, der skaber udvikling i landdistrikter og yderområder. Vi har fundet 20 gode eksempler allerede, men vi vil gerne have mange flere. Så hvis I ligger inde med nogle fra jeres landsby/lokalområde/kommune/region, vil vi meget gerne høre fra jer.

Formålet er at få synliggjort nogle af alle de gode historier, der er rundt om i landet, og have en fælles national platform, hvor man kan blive inspireret og lære af at læse om andres eksempler. Portalen forventes at åbne sidst i august. Herefter vil den løbende blive opdateret.  

Hvad er et eksempel?
Et eksempel kan være en landsby med et særligt aktivt medborgerskab. Det kan være en privat virksomhed, som har skabt nye arbejdspladser, eller en virksomhed, der baserer sin forretning på de stedbundne kvaliteter. Det kan være erhvervsklynger, som lokale virksomheder har oprettet, eller særlige initiativer i forhold til bosætning, skole, trafik og infrastruktur. Det kan være kulturprojekter, turismetiltag, en udviklingsplan eller helhedsplan, som har sat skub i tingene osv.

Alt i alt eksempler på tiltag, som har ført eller forventes at føre til en positiv udvikling.

Send et projekt til os
Hvis I har sådan et eksempel, må I meget gerne sende det til os. Vi vurderer, hvilke der er passer til ministeriets portal, men vi laver sideløbende et eksempelkatalog på Landdistrikternes Fællesråds hjemmeside, hvor der også bliver plads til mindre eksempler.

Det bedste er, hvis projekterne i en vis udstrækning kan dokumentere en positiv effekt, at man har haft befolkningstilvækst, at det har givet X antal nye arbejdspladser, at det har givet en god profilering af et område, at det samler byen osv. Projektbeskrivelserne skal fylde ca. 1 side og indeholde relevante kerneoplysninger. I nedenstående dokument, kan I finde en skabelon, som I meget gerne må bruge.

Vi glæder os til at høre fra jer og høre om alle jeres spændende projekter. Det er en god anledning til at få profileret noget af alt det gode arbejde, I går og laver. Vi håber både at høre fra kommuner, landsbyer, lag-koordinatorer, privatpersoner m.m.

Eksemplerne skal sendes til sd@landdistrikterne.dk. Har I nogle spørgsmål, er I meget velkommen til at ringe til Simon Drejer: 7634 0358.

Projektskabelon: Best practise

De første 20 eksempler:

Rødding – Æblets by i Salling
Byfornyelse i Vestervig
Bovbjerg Fyr – de frivilliges fyrtårn mod vest
Landsby 2:0 Stadil-Vedersø
Faster Andelsmejeri – Landsbyudvikling i praksis
Building the Cold Hawaii
Læsø Saltsyderi – det hvide guld på Læsø
Bevaring og udvikling af Dagmar Bio i Sdr. Felding
Frøbjerg Festspil
Energilandsbyen Horslunde
Byfornyelse i Vestervig
Knuthenlund Gods
Småøernes fødevarenetværk – af kærlighed til kvalitet og øerne
Vadehavslammefestival i Sydvestjylland
Vester Nebel – en landsby i live
Vorupør i en ny tid – Helhedsplan Vorupør 2020
Gorilla Park Svendborg
Bosætningskonsulent – den ærøske model
Bøgedals Bryghus
Næsbjerghus

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Søger gode eksempler på lokal udvikling

  1. Mona Hvid skriver:

    Det var dejligt, at den længe ventede portal bliver til virkelighed.

    Håber at formen bliver, så det ikke kun er en resultatorienteret platform, men også et sted, hvor der er plads til at få beskrevet de vigtige processer, som man skal igennem for at skabe fundamentet og den sociale kapital, der er nødvendig for at rykke.

    Glæder mig til at se platformen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *