Skylinekunder bør reddes af regeringen

[LDF] Timeglasset er ved at rinde ud for de tidligere Skylinekunder. Ved månedens udgang får mange tusinde danskere og virksomheder problemer med deres bredbåndsforbindelse, når skyline endeligt lukker og slukker. Skyline har været den digitale livline for landdistrikterne, og situationen er således særdeles kritisk. Lukningen rammer over 43.000 kunder, herunder rigtig mange erhvervskunder i landdistrikterne.

– Vi står i en rigtig problematisk situation. Vi bliver ringet op af Skyline kunder, der er dybt bekymrede. Mange steder er det kun Skyline, der kan levere en ordentlig bredbåndsforbindelse, som har stor betydning for flere hundrede virksomheder og mange flere arbejdspladser. Det er dybt kritisabelt, hvis erhvervs- og vækstministeren vælger at lade de mange i stikken, udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Men der findes heldigvis en løsning, og S og SF har selv peget på den.

I S og SF’s udspil fra 2010 ”Aktiv hjælp til yderområderne” står der: ”Hvis det viser sig, at markedet ikke kan sikre hurtige bredbåndsforbindelser til hele landet, er S og SF klar til at tage de nødvendige initiativer til at sikre en landsdækkende forsyning. Der afsættes årligt 50 mio. kr. årligt til formålet.”

Pengene til at finansiere forslaget får regeringen ind ved juni måneds udgang med den forestående auktion over det kommende mobile bredbånd (800 MHz). Ole Sohn har dog tidligere meldt ud, at pengene skal ned i statskassen, men med de nye omstændigheder bør denne beslutning genovervejes. Det forventes, at auktionen indbringer mellem 100 og 500 mio. kr.

– Vi står lige præcist i den situation, som regeringspartierne tidligere har omtalt. De har sågar lovet, at de vil tage de nødvendige initiativer. Det kan få fatale følger og koste adskillige arbejdspladser i områder, som i forvejen kæmper for at skabe vækst. Derfor er det mest logiske, at regeringen lever op til sit løfte nu, når nu finansieringen findes. Ellers svigter man alle de borgere og virksomheder, som vil stå tilbage med ingen eller ringe bredbåndsforbindelse. Det kan næppe være en politisk målsætning, udtaler Steffen Damsgaard.

Landdistrikternes Fællesråd vil være stærkt forundrede, hvis pengene ved auktionen over det kommende mobile bredbånd ikke skal komme de nødstedte Skyline kunder til gode.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Skylinekunder bør reddes af regeringen

  1. Pingback: nyhedsbrev 22.juni - Udviklingsråd – HHST

  2. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 22. juni 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

  3. alex skriver:

    det kan næppe være staten (danske skatteborgere) der skal betale for et privat ejet A/S der lukker og slukker.

    Vi har blot atter set et el selskab lege telefonselskab i kraft af overpris på el. Tilbagebetalingpris på en WiMax licens og efterfølgende investering i hardware & software og drift, ville aldrig blive godkendt i et kommercielt tænkende selskab.

    Kæden er muligvis hoppet af allerede ifm licenstildeling og evt. garantistillelse, som man ser visse steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *