Skolereform kan gå ud over bosætning i landdistrikter

– Bliver konsekvensen (af skolereformen, red.) en bølge af skolelukninger, vil det på sigt få stor betydning for de ramte lokalsamfund. Folk bosætter sig, hvor der er gode servicetilbud som børnepasning og en skole. Det har også betydning for huspriserne.

Det udtaler Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, til Fyens Stiftstidende. Avisen oplyser, at 200 skoler står til at lade livet, hvis regeringens forslag til en skolereform bliver vedtaget. Det tal bygger avisen på baggrund af en udtalelse fra  Niels Egelund, professor på Danmarks Pædagogiske Universitetskole, Århus Universitet.

Reform udfordrer små skoler
Ifølge avisen erkender undervisningsminister Christine Antorini (S), at reformen kan blive en udfordring for de mindre skoler, men mener samtidig, at de små skoler har mulighed for at løse opgaven.

– De mindre skoler står foran en større opgave end store skoler, men de har i samarbejde med kommunerne mulighed for at løse opgaven, siger Christine Antorini.

Steffen Damsgaard frygter dog, at reformen vil betyde adskillige skolelukninger rundt om i landet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Skolereform kan gå ud over bosætning i landdistrikter

  1. Niels Flindt skriver:

    Hvis flere skoler lukker,bliver det da endnu mere umuligt at flytte på landet,da tiden da bliver brugt på at fragte sine børn frem og tilbage,istedet for at bruge tiden til at passe sin virksomhed???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *