Seks områder valgt til kystnære havvindmøller

[Klima og Energiministeriet] Partierne bag energiforliget er enige om at gennemføre udbud af kystnære havvindmøller i seks områder på havet. De seks områder er Bornholm, Smålandsfarvandet, Sejerø Bugt, Sæby, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har været i dialog med borgmestrene i kommunerne ud til de otte områder, hvor der er bedst samfundsøkonomi i at stille kystnære havvindmøller op. Ved seks af områderne var der kommunal opbakning til at stille møllerne op, og det er de områder, der nu udbydes.

”Jeg er meget tilfreds med den store lokale opbakning fra de udvalgte områder og også glad for, at så mange lokale borgere og virksomheder får mulighed for at blive medejere af de nye kystmøller. Næste skridt bliver at få gennemført udbud i områderne, som kan sikre, at udbygningen sker så billigt som muligt for elforbrugerne,” siger Martin Lidegaard.

Private forbrugere kan indgå i ejerkredsen
Havvindmølleparkerne på op til 200 MW skal som udgangspunkt placeres mindst fire kilometer fra kysten. Havvindmøllerne skal være klar til at producere senest i 2020 og vil samlet producere strøm nok til en halv million husstandes elforbrug. Private borgere får mulighed for at blive direkte involveret i havvindmølleprojekterne ved at indgå i ejerkredsen med en køberet på op til 20 pct. af projekterne.

Læs også: Havvindmøller skaber i udkantsdanmark  

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.