Samarbejde med LDF skal vende tilbagegang i Gram

[JydskeVestkysten] Gram er én af de syv udvalgte byer, som deltager i et pilotprojekt sammen med Landdistrikternes Fællesråd (LDF). Gram har gennem de seneste år haft en tilbagegang af indbyggere, siden deres status som hovedby blev overleveret til Haderslev i 2007 grundet kommunalreformen.

Tilbage i 2011 offentliggjorde Region Syddanmark en undersøgelse af 45 mindre byer i regionen. På listen over byer med flest fraflyttere indtog Gram en kedelig sidsteplads. Den udvikling ser byen gerne ændret til det positive, hvilket har været baggrunden for at deltage i udviklingsprojektet sammen seks andre såkaldte mellembyer, skriver JyskeVestkysten onsdag den 19. september 2012.

Baggrund for deltagelse
Egon Majlund, der til dagligt slår sine folder i Gram Fokusgruppe, har tilmeldt Gram projektet, hvor han også er med i styregruppen for det overordnede projekt.

 – Nu kan man jo sige, at Gram ligger i den tunge ende af mellembyer med hensyn til udvikling. Så det er helt klart min ambition, at folk skal begynde at forholde sig til det. Borgerne skal være ambassadører for byen og sælge området. Tanken er, at vi både skal have flere tilflyttere og få flere turister og besøgende til byen, siger Egon Majlund til Jyske Vestkysten.

Landdistrikternes Fællesråd er p.t. i færd med at udarbejde en rapport, der skal belyse de stærke- og svage sider i de syv deltagende byer. Formålet er at flytte fokus fra tab af funktion som hovedby til ny funktion som bosætningsby, turistby, handelsby eller anden defineret rolle.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.