Rømø Havn bliver base for stor tysk havvindmøllepark

[Tønder Kommune] Rømø Havn er nu godt på vej til at virkeliggøre visionen om at blive en fremtrædende offshore-servicehavn med internationale dimensioner. Havnen har netop indgået en aftale med den nordtyske virksomhed wpd, der er en af de førende spillere på verdensplan inden for udvikling og drift af vindmølleparker både til lands og til vands.

Aftalen indebærer, at wpd, der har hovedsæde i Bremen, lejer kontorfaciliteter i havneadministrationens bygning i Havneby fra foråret 2014 og frem til midten af 2015. I den periode vil den tyske virksomhed dels opbygge en stor havvindmøllepark i Nordsøen, dels etablere egne kontorfaciliteter på et lejet areal på havnens område. De nye kontorfaciliteter bliver en vigtig base for den fremadrettede drift og service af den store vindmøllepark.

Stor betydning for beskæftigelsen
– At wpd har valgt Rømø Havn som base for det nye vindmølleprojekt er et klart signal om, at vi er godt på vej til at realisere de ambitiøse udviklingsplaner for Rømø Havn. Det vil få betydning for havnens fremtid, og det vil naturligvis få stor betydning for beskæftigelsen i området, siger Rømø Havns bestyrelsesformand, Herman M. Pedersen.

Den kommende vindmøllepark kommer til at bestå af i alt 80 vindmøller, der placeres i et område godt 30 sømil vest for Rømø. Havnedirektør Kristen Nedergaard, der løbende har været i kontakt med tyskerne siden slutningen af 2010, glæder sig også over resultatet.

– Vi finder det naturligvis meget interessant, at den store tyske virksomhed har valgt Rømø Havn. Det betyder, at vi nu bevæger os fra ønsker og planer til virkeliggørelse af Rømø Havn som offshore-havn, siger havnedirektøren.

Nye lokale arbejdspladser
Den tyske virksomhed kommer selv med ca. 30 arbejdspladser under installationsfasen og 10-15 arbejdspladser under servicefasen. Desuden vil der navnlig i installationsfasen være opgaver til en række underleverandører. Det vil medføre en del lokale arbejdspladser.

– Med underskriften af kontrakterne vedrørende vores havneaktiviteter har vi færdiggjort en vigtig byggesten i projektet. Vi glæder os over den åbenhed, som vi har mødt hos vores danske nabo, der kommer til at være base for vores tyske ansatte både under installations- og servicefasen, siger wpd-direktør Achim Berge.

For Tønder Kommunes borgmester, Laurids Rudebeck, der har sæde i havnens bestyrelse, er nyheden om aftalen med wpd også en af de rigtig gode.

Borgmester glæder sig over aftalen
– Aftalen er en milepæl i udviklingsplanerne for Rømø Havn. Jeg er overbevist om, at vi med dette projekt får et gennembrud for yderligere forretninger, så projektet kan være med til at sætte ny gang i vækst og udvikling i Tønder Kommune, siger Laurids Rudebeck.

Aftalen mellem Rømø Havn og wpd er indgået med det forbehold, at finansieringen kommer endeligt på plads inden årets udgang.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.