Ringkøbing-Skjern Kommune vil sikre lynhurtig internet til borgerne

[Ringkøbing-Skjern Kommune] Ringkøbing-Skjern Kommune vil med et dristigt, nyt it-udbud sikre områdets digitale infrastruktur. Regeringen har en målsætning om, at alle borgere og virksomheder i 2020 skal have adgang til mindst 100 Mbit/s. Nogle områder i landet halter dog bagefter målsætningen, og i Ringkøbing-Skjern vil kommunen nu slå et slag for at bringe lynhurtig internet ud til kommunens borgere og virksomheder.

– Vi har en pligt til at sikre kommunens fremtidige erhvervsudvikling, men uden den rigtige infrastruktur, så kommer vi ikke langt. Og her er den digitale infrastruktur en væsentlig faktor, siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Bruger eget udbud af fiberbredbånd
Derfor har kommunen valgt at bruge sit eget udbud af fiberbredbånd til samtidig at få udbredt muligheden til alle kommunens byer og landsbyer.

Det sker konkret med en obligatorisk option, der kræver, at vinderen af udbuddet også stiller fiberbredbånd til rådighed for alle borgere/virksomheder i kommunens byer og landsbyer. Samtidig stiller kommunen krav om, at det maksimalt må koste 2.500 kroner for virksomheder og borgere i etableringsomkostninger, ligesom der også er sat en højeste pris for, hvad det må koste om måneden. De fastsatte priser er fundet gennem en analyse af de gældende markedspriser.

– Udbuddet er blevet kaldt dristigt, og det er nok ikke helt forkert. Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi tror på, det kan lade sig gøre. Der er behov for, at vi sikrer den fremtidige erhvervsudvikling i yderområderne, siger Niels Erik Kjærgaard.

Bredbåndsforbindelser ligger under landsgennemsnittet
Kommunens behov for at sætte en ny digital dagsorden er veldokumenteret. Center for Netværksplanlægning ved Aalborg universitet har for nyligt lavet en analyse af bredbåndsudbuddet i kommunen, og undersøgelsens resultater er langt fra opløftende. Rapporten konkluderer blandt andet, at Ringkøbing-Skjern Kommune for alle kategorier af bredbåndsforbindelser ligger under landsgennemsnittet. Samtidig er kommunen kun lige præcis placeret over midten i ranglisten over alle danske kommuners adgang til 100 Mbit/s.

– Det er langt fra tilfredsstillende. Den digitale infrastruktur er i høj grad medbestemmende for mulighederne for vækst, og derfor er vi nødt til at skubbe på udviklingen med de midler, vi nu engang har til rådighed, siger Niels Erik Kjærgaard. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.