Ringkøbing-Skjern Kommmune kæmper for bedre bredbånd

[Ringkøbing-Skjern Kommune] En delegation fra Ringkøbing-Skjern Kommune tog tirsdag den 7. maj 2013 til Christiansborg for at besøge Udvalget for Landdistrikter og Øer samt Erhvervsudvalget. Emnet var bredbånd og den kamp Ringkøbing-Skjern Kommune p.t. kæmper for at sikre hurtigere internet til områdets erhvervsliv og borgere.

– Vi kan se, at markedet ikke af sig selv kommer til Vestjylland. Det er et stort problem, da digital infrastruktur i dag er helt grundlæggende, når det handler om at tiltrække og etablere nye virksomheder, siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Ringkøbing-Skjern Kommune er landets største landdistriktskommune, og her er ambitionen klar. Området vil med i den digitale superliga, men der er et stykke vej, før målsætningen kan indfries. Erhvervsstyrelsens bredbåndskortlægning for 2012, viser at kommunen for alle kategorier af bredbåndshastigheder ligger under landsgennemsnittet.

– Vi ved, at lynhurtigt internet er forudsætningen for erhvervsudvikling både i turisme- og produktionserhverv og inden for landbruget. Det er et minimumskrav, vi skal opfylde, men vi må erkende, at det ser svært ud. Særligt når det handler om muligheder for eksempelvis hjemmearbejdspladser, siger direktør for ErhvervsCentret, Ringkøbing-Fjord Erhvervsråd, Kenneth Mikkelsen.

Regeringen må sikre lige muligheder for vækst
Med besøget hos de to udvalg håber Niels Erik Kjærgaard at få politikernes øjne op for, at det er nødvendigt at handle, hvis Danmark ikke skal ende med et digitalt A- og B-hold.

– Hvis vi skal leve op til regeringens målsætning om vækst og digital velfærd, kræver det en langt bedre elektronisk infrastruktur end i dag. Derfor må Folketinget og regeringen gribe ind og sikre et grundlag for at skabe et Danmark med lige digitale muligheder, siger Niels Erik Kjærgaard.

Beskeden til politikerne var dermed klar. Staten bør afsætte midler til at sikre den digitale infrastruktur i lighed med anden infrastruktur. Og så er det nødvendigt at få skabt en helt klar lovhjemmel til, at kommunerne aktivt kan understøtte en udbygning af den digitale infrastruktur.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.