Provinsens uddannelser har størst fremgang i optaget af nye studerende

[Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser] Særligt uden for de største byer kan uddannelsesinstitutionerne melde om øget antal optagne på de videregående uddannelser. Det viser nyt notat fra Uddannelsesministeriet. Også på mobilitet og tiltrækningskraft fører provinsen an. Glædeligt med geografisk spredning, siger uddannelsesministeren.

Rekordmange unge er i år blevet optaget på de videregående uddannelser, og det er især regionerne uden for København og Århus, der kan melde om fremgang.

– Det er glædeligt, at de studiesøgende unge i år har anlagt et bredere syn på de mange muligheder, der ligger i det danske uddannelsessystem, og den øgede geografiske spredning kommer både de unge, lokalområderne og samfundet som helhed til gavn, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Region Nordjylland har oplevet den største vækst i antallet af optagne, idet regionens uddannelsesinstitutioner i år kan byde velkommen til 10 procent flere studerende end sidste år. Tæt derefter følger Region Syddanmark og Region Sjælland, der har optaget henholdsvis ni og otte procent flere end sidste år.

Uddannelsesinstitutionerne i Region Hovedstaden kan i år sende velkomstbreve ud til seks procent flere nye studerende end sidste år – svarende til landsgennemsnittet – mens Region Midtjylland har optaget en procent flere studerende end i 2011.

Særligt Aalborg Universitet og Syddansk Universitet er med til at sikre, at regionerne i Nordjylland og Syddanmark kan konstatere flot vækst i deres optag af studerende. Syddansk Universitet og Aalborg Universitet har i år optaget henholdsvis 519 og 481 flere studerende end sidste år, hvilket er et højere antal end nogle af landets øvrige uddannelsesinstitutioner kan fremvise.

Provinsen er også førende, når det gælder de nye studerendes mobilitet og uddannelsesinstitutionernes evne til at tiltrække studiesøgende fra andre regioner. Af de unge fra Region Sjælland, der har søgt om optagelse på en videregående uddannelse, er 58 procent blevet optaget uden for deres bopæls-region, hvilket gør denne gruppe til landets mest mobile i deres studievalg.

Samtidig har Region Sjællands uddannelsesinstitutioner i årets optag vist sig bedst til at tiltrække nye studerende fra andre regioner, idet halvdelen af de optagne i Region Sjælland på ansøgningstidspunktet boede i en anden region. Den tilsvarende andel for de øvrige regioner ligger på 23-30 procent. 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.