Ole Sohns bredbåndsplan kritiseres kraftigt

[Computerworld] Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn blev for nylig udbedt svar om, hvordan han vil håndtere bredbåndsproblemerne i landets yderområder oven på Skyline-kollapset. Her omtalte ministeren satellit-bredbånd som en mulighed, og det har fået fiberudbydere op i det røde felt, skriver Computerworld.

– Jeg hæfter mig ved, at flere nye mindre bredbåndsudbydere har meldt sig på markedet og nu tilbyder alternativer. Det gælder for eksempel bredbånd via satellit, der som udgangspunkt er landsdækkende, skrev Ole Sohn i et svar til regionsformanden i Midtjylland, Bent Hansen (S)

Hos Dansk Energi, der repræsenterer de danske fiberselskaber, falder ministerens udtalelse ikke i god jord.

Satellit-bredbånd sidste udvej
– Satellit-bredbånd kan da benyttes og bliver det, men det er jo som regel noget, man forbinder med moderne beduiner i Sahara, flyture, sejlads og fjerntliggende og ufremkommelige egne af verden, hvor der er tale om sidste udvej, lyder det fra Thomas Woldiderich.

Galathea-ekspeditionen, Sirius slædepatruljen, områder med bjergskråninger, udposter, golde egne, ensomme bygder i Nord-Norge anvender denne teknologi.

– Men at det ligefrem skulle være et alternativ for de cirka 30.000 borgere i Region Midtjylland, mange tusinde borgere på øer som Læsø, Anholt, Langeland, Ærø, Djursland eller Lolland, som alle – år efter år – er udpeget som områder med den dårligste bredbåndsdækning i hele kongeriget, holder bare ikke, lyder det fra Thomas Woldiderich.

Han maler dog ikke fanden på væggen, da Erhvervsministeren har lovet at komme med et større digitalt vækstudspil primo 2013

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

1 Response to Ole Sohns bredbåndsplan kritiseres kraftigt

  1. Ole Madsen skriver:

    Jeg vil opfordre til at skrive direkte til ministerier der har relevans for området. Jeg har selv skrevet til erhvervsministeriet for at “brokke” mig over de ulige forhold vi som erhvervsdrivende på landet bliver budt. Jeg arbejder en del på nettet og skal konkurrere med kollegaer med 10 – 50 gange hurtigere forbindelse. Ud over at det koster så hæmmer det også ny udvikling på landet.
    Jeg fik ca samme svar som ovenfor nævnt, fra ministeriet og Ole Sohn. Måske kan man også rende landdistrikt ministeriet på dørene. Jeg tror at det er om at så mange som muligt henvender sig.
    Tiden løber. Planerne ligger år ud i fremtiden. HAVDE det været københavn der kun havde haft en 2/0,2 mb forbindelse skulle de nok været kommet i omdrejninger med det samme!
    Så, min opfordring: Skriv, Ring, arranger møder med dem, gør problemet synligt i pressen. Lad ikke beslutningstagernehvile i fred! – Og udfyld så en tilkendegivelse ved dit lokale energiselskab om at du gerne vil tilsutte fibernet, når de når ud til din adresse. Se eks. her http://www.energifyn.dk/energifyn/fibernet/Fibernet.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *