Ny motorvejslinje i Nordvestjylland endelig besluttet

I forbindelse med de sidste forhandlinger af Vækstplan DK i sidste uge, så blev der blandt forligspartierne og regeringen fundet penge til at kunne lave den optimale motorvejsløsning, som skal forbinde Nordvestjylland med resten af motorvejsnettet.

Det er en løsning med motorvej vest om Herning tæt forbi det kommende nye Supersygehus i Gødstrup og videre op til Holstebro Nord, som sikrer forbindelse til både Lemvig, Struer og Thy.

Motorvejen er én af de vigtigste forudsætninger for yderligere erhvervsudvikling og beskæftigelse i det nordvestjyske område. Forbedringerne er vigtige uanset, om det er varer eller medarbejdere, der skal kunne komme hurtig frem og tilbage. Virksomheders adgang til medarbejdere bliver forbedret med en større radius med den nye motorvej.

En anden vigtig begrundelse for motorvejen er tryghed ved akut sygehusbehandling, hvor akutte patienter fx knap 100 km væk i Thyborøn skal kunne komme hurtig til nærmeste supersygehus med akutmodtagelse ved Herning.

Der bliver investeret store beløb i den anden ende af landet med den nye Femernbælt forbindelse, så det er vigtigt, at hele landet bliver bundet sammen, og her er motorvejen i Nordvestjylland et andet vigtigt regionalt skridt.

 

Dette indlæg blev udgivet i Formandens indlæg, Nyheder. Bogmærk permalinket.