Nedrivningsmillioner fordelt til 66 kommuner

66 kommuner i landdistrikterne kan se frem til færre faldefærdige bygninger og renovering af nedslidte byrum. De har nemlig fået del i den pulje på 200 mio. kr. i 2014, som regeringen har afsat til såkaldt landsbyfornyelse i Vækstplan DK.

– Ved hjælp af midlerne til landsbyfornyelse giver vi kommunerne en markant økonomisk håndsrækning, som kan gøre det mere attraktivt at bo i landområderne. Med pengene får kommunerne mulighed for at rive faldefærdige huse ned, rydde op og generelt forskønne deres landdistrikter, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Puljen til landsbyfornyelse betyder, at landdistrikterne har fået et skub i den rigtige retning. Dermed er der – udover de 75 mio. kr. fra byfornyelsesmidlerne, som i forvejen er rettet mod de mindre byer – afsat i alt 400 mio. kroner til renovering og forskønnelse de næste to år. Og de penge er en god investering, mener ministeren:

Flest penge til Region Sjælland og Syddanmark
For at kunne søge puljen skulle kommunerne have byer med under 3000 indbyggere eller åbent land. Det opfyldte 70 kommuner, hvoraf 66 har søgt om få andel i midlerne, som er fordelt efter en objektiv nøgle, der angiver, hvor stort behov den enkelte kommune har for oprydning og renovering i landdistrikterne.

Fordelingen betyder, at de mest nedslidte områder får den største del af midlerne. Det betyder fx, at Region Sjælland får knap 55 mio. kr. og Syddanmark får 52,6 mio. kr.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.