Mobilt bredbånd i landdistrikterne en god forbedring

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn har sammen med teleforligskredsen lagt rammerne for auktionen over den kommende 800 Mhz frekvensbånds forbindelse. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd er glad for, at det vil være en forbindelse, som skal udrulles i 2014 og 2015, så 98 % af Danmark bliver dækket rent geografisk, og at 99,8 % af befolkningen bliver dækket af den nye mobile bredsbåndssignal.

Der er fokus på 207 postnumre, som i 2014 og 2015 skal dækkes, og det er i områder, hvor dækningen af det mobile bredbånd er ikke-eksisterende eller dårlig.

Resten af landet forventes at være dækket i forvejen. Der står i forliget, at befolkningen i de 207 berørte postnumre får adgang til minimum 10 Mbit/s – oplevet hos brugeren. Derved imødegår man kritikken fra mange sider om, at dækningen med det mobile bredbånd aldrig lever op til de lovede hastigheder.

Sommerhusområderne med
På det nylig afholdte Landsbyernes Dag af Landdistrikternes Fællesråd var temaet bredbåndsforbindelse. Her var der lejlighed for borgere, medlemmer af danske landsbyer samt kommunale repræsentanter at diskutere problemstillingen vedr. sommerhusområderne med IT- og teleordførere fra et par partier i folketinget samt andre oplægsholdere.

Det er ekstra glædeligt, at bl.a. sommerhusområderne nu bliver omfattet af dækningen, da folk på ferie også har behov for at kunne bruge det mobile bredbånd. Alternativt kan manglende forbindelse og online-adgang til at være medvirkende årsag til, at turisterne fravælger sommerhusområderne med meget dårlig mobil bredbåndsdækning.

En sidegevinst ved den kommende nye 800 Mhz auktion er forventningen om, at der vil blive stillet flere master op, og at de samtidig kan bruges til at sætte udstyr op i, så den almindelige telefondækning med mobilsignaler kan forbedres.

Muligheden for at kunne anvende sin mobiltelefon er fortsat ikke til stede over hele landet, og det er fundamentalt vigtigt, hvis man vil have borgere til at bosætte sig og folk til at drive virksomhed i de tyndtbefolkede områder.

Anbefalinger fra Landsbyernes Dag
Udbygningen af det mobile bredbånd er et godt supplement til den højhastighedsforbindelse, som regeringen har garanteret i 2020 med en 100 Mbit/s forbindelse til alle danskere. På Landsbyernes Dag, hvor temaet netop var bredbånd og internethastigheder i landsbyer og landdistrikter, blev det pointeret, at det mobile bredbånd ikke kan stå alene.

Det blev ligeledes pointeret, at det er vigtigt at sikre sig, at den danske målsætning for 2020 bliver 100 Mbit/s – for både up- og download. Populært sagt, er det ikke nok at kunne modtage data, hvis man næsten ikke kan sende data.

Vi har samlet en række anbefalinger fra Landsbyernes Dag, som vi sender ud i næste uge.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

3 svar til Mobilt bredbånd i landdistrikterne en god forbedring

  1. Pingback: nyhedsmail 23. marts 2012 | Udviklingsråd – HHST

  2. Pingback: Landdistrikterne.dk / nyhedsmail 23. marts 2012 | Lokalråd 4262 - Et lokalsamfund i udvikling

  3. niels ole nørholm skriver:

    Da 3g var i udbud i norge valgte myndighederne at give licenserne til det teleselskab der havde den bedste plan for at dække hele landet i stedet for at sælge til højest bydende. Det burde de danske myndigheder også gøre her.
    Desuden ville det være dejligt hvis danske forbrugere havde mulighed for at roame på andre danske mobilnet ligesom alle turister kan. Det ville forbedre den generelle dækning for danske forbrugere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *