Millionbevilling til Vorupør Landingsplads

Vorupør Landingsplads har modtaget en generøs bevilling fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 3 mio. kr. Nørre Vorupørs Fiskercompagni og Fiskeriforenings Fond har i et års tid arbejdet på et projekt omkring en helheds- og renoveringsplan for Vorupør Landingsplads.

Det unikke kulturmiljø omkring Vorupør landingsplads er af uvurderlig betydning for turismen i hele Thisted Kommune, og da turismen helt naturligt udgør det absolut største indtjeningsgrundlag i Vorupør, er en bevarende indsats absolut nødvendig.

De gamle bygninger, der er opført i forbindelse med fiskeriet, skal istandsættes og bevares på en måde, så de kan bruges til hidtidige formål, samtidig med at de skal være med til at fortælle historien om kystfiskeriet, og de vilkår hvorunder kystfiskerne ernærede sig i en svunden tid.

Projektet skal også ses som en ny måde at bruge det stedbundne potentiale i forhold til erhvervsudvikling og bosætning i Vorupør.

”Der er masser at tage fat på, og vi kan ikke selv klare den økonomiske side af et så stort projekt, så derfor glæder det mig at kunne fortælle, at vi fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har modtaget en generøs bevilling på 3.000.000 kr.” udtaler Anders Munk Jensen, der er formand for Nørre Vorupørs Fiskercompagni og Fiskeriforenings Fond

Projektet har tidligere modtaget 125.000 kr. til projektudvikling fra Realdanias kampagne Stedet Tæller.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.